Hello dear friends! How are you today?

Upam, da ste dobro, in da ste lepo praznovali velikonočne praznike v krogu družine. Ker je bil danes (ponedeljek) tudi praznik, sem vam pripravila snov za jutri (torek).  Rešitve iz prejšnjega tedna so objavljene na Kanalu 5.A. Nekaterim učencem, ki nimajo dostopa do Kanala, sem jih poslala preko e-pošte.

1.

Tokrat se bomo osredotočili na prizorček z dedkom. Kot vsi vemo, so stari starši v marsičem popustljivi, in svojim vnučkom radi uresničijo marsikaj. V učbeniku, na strani 58 je kratek prizorček z naslovom ‘Grandad’. Ker nekateri nimate dostopa do posnetka, sem se posnela jaz, in vam priložila posnetek. Poslušajte in poskusite ugotoviti, če sta bila Lucy in Nick poredna, in kako je stari oče reagiral na njuno neposlušnost?

POSNETEK:

Nekaj novih izrazov iz besedila prepišite v zvezke po naslovom GRANDAD, in dodajte slovenski pomen. Če besed ne znate, jih poiščite v spletnem slovarju PONS: https://sl.pons.com/prevod , kjer jih boste zagotovo našli. Če pa jih ne boste mogli najti, jih spustite, in boste dopolnili manjkajoče besede, ko dobite rešitve.

Tonight –

Too –

Be good! –

Pyjamas –

Not yet –

It’s early!-

It’s bedtime. –

Ten more minutes –

What’s happening –

Why are you still awake? –

2.

Rešite naloge v DZu str 48 # 1 in # 2.

# 1 – Na podlagi prebranega besedila obkrožite pravilno črko A ali B.

# 2 – S pomočjo danih sličic preberite vprašanja na levi strani spodaj, in nanje odgovorite. Prvi primer je že narejen.

Delajte previdno in počasi, in pazite na pisavo.

3.

Na koncu še vadite glasno branje.

Srečno in lp. MB.

 

 

 

(Visited 152 times, 1 visits today)