Danes pa se boste zopet likovno sproščali. Izdelali boste STRIP.

Umrl je Miki Muster, pionir slovenskega stripa - RTVSLO.si

Strip naredite vsi in ga pošljete meni, tako kot ste prejšnji teden poslali svoje prelepe emotikone.  Kdor pa bo želel, ga lahko pošlje tudi na natečaj. Vsa podrobna navodila dobite na spodnji povezavi. Res gre za pravi natečaj, vendar ni obvezno, da svoje izdelke pošljete na natečaj. To naredi le tisti, ki to želi in mu starši dovolijo.

Od prejšnjega tedna sem zbrala  vse slike, ki ste jih ustvarili  in vam jih pošiljam v vpogled. Če sem koga po pomoti izpustila, naj mi to prosim javi.

EMOJI (ppt)

Danes pa je torej na vrsti strip. Kako se lotiti izdelovanja stripa? Poglejte si spodnji prispevek:

https://www.youtube.com/watch?v=4cSGOb1U1LY

Najbolj znanj slovenski izdelovalec stripov je bil Miki Muster. Oglejte si spodnji film, v katerem boste izvedeli nekaj več o njem:

https://www.youtube.com/watch?v=RbKT4hIdw0E

Miki Muster (1925-2018)

Miki Muster, slovenski animator, ilustrator, stripar, kipar, novinar in filmski režiser, * 22. november 1925, Murska Sobota, † 7. maj 2018, Ljubljana. Njegovi najbolj poznani stripovski junaki so Zvitorepec, Trdonja in Lakotnik, ki so nastopili v kar 43 epizodah. Njegova dela so bila izdana v več zbirkah. Wikipedija

Umrl je legendarni ustvarjalec stripov Miki Muster – marijanzlobec

Najbolj  je znan po stripih, v katerih nastopajo Trdonja, Zvitorepec in Lakotnik.

Muster je naredil tudi več risank. V njegovih časih pa so bile risanke drugačne kot so danes. Oglejte si risanko Puščica, ki je nastala leta 1960, torej pred 60 leti.

https://www.youtube.com/watch?v=i2rPBe4IQLc (Puščica)


DANAŠNJA NALOGA:

Izdelali boste torej strip, ki mora imeti 6 sličic (list torej razdelite na 6 enakih delov). Kaj boste risali? Kako živite v času koronavirusa. Narisati morate tako, da upoštevate navodila, ki ste jih slišali v Infodromovem prispevku. Rišete lahko s čimer želite (svinčnik, flomaster, barvice). Pomembno je, da okoli vsega kar narišete, naredite črno konturo (obrobo). Zelo pomemben del stripa pa je tudi besedilo, ki mora biti premišljeno izbrano.

Podrobnosti o današnjem stripu si preberite v spodnjem članku:

http://www.muzej-nz.si/si/dogodki/2020/03/1032-Nagradni-stripovski-natecaj-Zivljenje-v-casu-korona-virusa

Želim vam prijetno ustvarjanje.

(Visited 1 times, 1 visits today)