Hello everyone!

Urnik za podajanje snovi se je spremenil. Od zdaj naprej bo vsaka učiteljica angleščine pošiljala snov samo za svojo skupino. Za 8. razred je angleščina na urniku ob torkih, se pravi jutri.

Do zdaj ste vadili čase PAST SIMPLE, PAST CONTINUOUS on čase za prihodnik: PRESENT CONTINUOUS, ‘GOING TO’ FUTURE in ‘WILL’ FUTURE (oz Future Simple T.)

Rešitve za naloge: DZ str 47 # 2 in učb str str 66 # 1.1, 1.2 boste našli v KANALU 8.A/B. MAGDALENA. Če niste uspeli se prijaviti na kanal, mi prosim sporočite, da vam pošljem rešitve preko emaila.

Pri zadndji učni uri, ki smo jo imeli v šoli smo ostali na strani 58 v učbeniku. Spoznali smo nove besede pri # 1 in vse zapisali v glossary.

1.

Zdaj se bomo osredotočili na pogovor pri mizi učb str 58 # 2A. Besedilo lahko tudi poslušate v digitalni verziji učbenika, ki je na voljo na strani https://www.irokus.si/ , če ste seveda registrirani.

Kratek pregled novih besed – zapišite jih v glossary s slovenskim pomenom, pod istim naslovom At the table –

  • plaice, a starter, the main course, dessert,
  • I’m starving., What do you fancy?, Could you pass me the bread, please?
  • I’d like the pizza., I think I’ll have paté.
  • We’ll be able to see the river.  

2.

Kot vidite je v tem pogovoru nekaj primerov pogojnih stavkov, ki začnejo z ‘IF’ (Če):

If we sit by the window, we’ll be able to see the river.     You’ll be ill if you eat all that.     If I have a starter, I won’t have a dessert.

Stavke prepišite v zvezek za vaje in jih poskusite ustno prevest v slovenščino

Nato odprite powerpoint predstavitev, ki sem jo priložila in jo počasi preberite z razumevanjem, dvakrat, če potrebno. Prepišite jo v zvezek za vaje.

 IF CLAUSES – CONDITIONAL CLAUSES I  

Za utrjevanje poskusite narediti vaje iz 3.strani powerpointa.

Bodite vztrajni in se slišimo. Lp. MB.

 

(Visited 107 times, 1 visits today)