MAT- Pisno deljenje z večkratniki števila 10

Danes bomo ponavljali deljenje z večkratniki števila 10. Še prej pa si poglejmo domačo nalogo. V učbeniku na str. 147 in 148 ste imeli 1. in 2. nalogo, ter 3. po želji.

Prilagam rešitve iz U, str. 147, 148: PISNO DELIM Z VEČKRATNIKI ŠTEVILA 10: REŠITVE Učbenik, str. 147, 148

Danes bomo reševali besedilne naloge deljenja z večkratniki števila 10. Rešite naloge v učbeniku, str. 149 in 150, in sicer 6., 7., 8., 9. nalogo,

10. in 11. sta kot dodatni nalogi. Rešite jih tisti, ki jih želite.    Prilagam Sken Učbenika: Učbenik, str. 149, 150

SLJ: Poprava in analiza doživljajskih spisov

Vsem, ki so poslali doživljajske spise v pregled, sem poslala popravke. Popravite spise v jezikovni zvezek oz. tako kot sem vsakemu posebej svetovala. Za ostale, ki jih niste poslali v predogled, vseeno upam, da ste jih napisali v jezikovni zvezek in mi jih boste oddali v šoli. Vse prispele naloge si zapisujem v preglednico in eni so zelo pridni, od nekaterih pa nisem dobila še nič. 

Vsi tisti, ki ste mi poslali domišljijske spise o pobeglem hišnem ljubljenčku in zamešane pravljice, dobite s popravki  v prihodnjih dneh.

Spomnila bi vas še na zadnje, 3.domače branje, ki je bilo do danes. Nekateri ste se pridno držali roka in mi tudi to poslali. Ostalim ni potrebno pošiljati, upam, pa da imate vse napisano v književnih zvezkih in mi jih boste pokazali, ko se zopet vidimo.

ŠE ENKRAT: Popravite oz. napišite domišljijske spise, vsi tisti, ki jih še niste in dokončajte 3.DB vsi tisti, ki ga še niste. Navodila sem vam ponovno poslala prejšnji teden na našo spletno stran.

Če ste prebral še kakšno knjigo za BZ in bi jo radi povedali, se mi lahko oglasite preko Vibra. Pošljite mi mail z vašo telefonsko številko in se dogovorimo za uro. (Danes sva z vašo sošolko že izvedli BZ preko Vibra, je prav zabavno). Glede na izredne razmere, ko ne moremo priti do knjig iz seznama za BZ, lahko preberete tudi kakšno knjigo iz domače police in mi jo poveste.

Tudi nam poznani Pižama ima rad knjige, tako pravi: https://www.youtube.com/watch?v=W5q0xeiX_KM&feature=youtu.be&fbclid=IwAR3C1zo8lpjAlKhXFu6G4FQ-aywTd19Vln6zbTSjhYdJD0yinPuVW6VgFb4

VAŠA TEDENSKA NALOGA JE , DA PREBERETE ENO KNJIGO, KI VAM JE LJUBA ALI JO IMATE ŽE DOLGO DOMA NA SVOJI KNJIŽNI POLICI. SEDAJ JE ČAS ZA BRANJE. NASLEDNJI TEDEN PA MI BOSTE NAPISALI NA KANAL KATERO KNJIGO STE PREBRALI. VESELO V BRANJE, SAJ BRANJE JE ……..

Berem – Osnovna šola dr. Ivana Korošca Borovnica

(OD DANES NAPREJ, BI PROSILA, DA SE MI VSI UČENCI JAVLJATE NA KANAL ZA NAŠ RAZRED, TO JE V eASISTENTU-KOMUNIKACIJE)

Vaša učiteljica Nadja

 

 

(Visited 208 times, 1 visits today)