Drage učenke in učenci 7. razredov!

Učenje bo zdaj (nekaj časa) potekalo nekoliko drugače in sicer na daljavo.

Četrtek bo dan za zgodovino in geografijo. Na spletni strani boste vsak četrtek dobivali gradivo in napotke, učne liste ter včasih za vajo tudi kakšen kviz, kar boste seveda sproti reševali. Ker vem, da ste zanesljivi in dosledni, boste dane napotke vestno izpolnjevali.

Če česa ne boste razumeli ali boste imeli kakšno vprašanje, mi lahko pišete tukaj na spletni strani, preko E-asistenta ali na mail: sara.abrahamsberg293@gmail.com .

Ne pozabite na utrjevanje snovi ter ponavljanje snovi za spraševanje. V ta namen sem vam pripravila tudi nekaj kvizov, ki so zabavni za reševanje.

Za četrtek, 19.3. sem vam pripravila učni list Kaj se je dogajalo ob preseljevanju na vzhodnoalpskem prostoru (spodaj pod besedilom), ki ga rešite s pomočjo učbenika stran 98.-100. Če imate možnost učni list sprintajte, sicer si ga prepišite v zvezek.

Ne smemo pozabiti tudi na Državljansko in domovinsko vzgojo ter etiko. Če imate možnost, si za ponovitev poglejte tri kratke posnetke na youtube kanalu, prilagam vam spletne naslove: https://www.youtube.com/watch?v=8tiQg-yHVv8 , https://www.youtube.com/watch?v=BtTAaqdM8zI ,
https://www.youtube.com/watch?v=H08nsc7m6JI
 . V nasprotnem primeru si preberite učbenik stran 26.  do 28. Odgovorite na vprašanja Opiši kako se je osamosvojila Slovenija?, Kako deluje parlament? in Kako deluje vlada? Vprašanja in odgovore zapišite v zvezek.

Ostanite zdravi in upam, da se kmalu vidimo.

Vaša učiteljica zgodovine, Sara.

KAJ SE JE DOGAJALO OB PRESELJEVANJU NA VZHODNOALPSKEM PROSTORU

(Visited 266 times, 1 visits today)