Pozdravljeni, učenci!

Tudi pouk glasbene umetnosti bo v dneh, ko moramo biti predvsem doma, potekal na poseben način.

  1. Za začetek si zapoj pesmico, ki smo jo radi in pogosto prepevali v šoli. V pomoč naj ti bo posnetek na you.tubu.

https://www.youtube.com/watch?v=kgUHO3uAG44

Pa še tole:

https://www.youtube.com/watch?v=smTIZlQEvQk

  1. Letos spoznavamo glasbo različnih slovenskih pokrajin. Preselili se bomo v Prekmurje. Najprej premisli, na katerem koncu Slovenije leži ta pokrajina, kateri so večji kraji oz. mesta v Prekmurju in katere sosednje države mejijo na na to pokrajino. Kaj pa ime Prekmurje? S čim je povezano?
  2. Na povezavi

https://www.youtube.com/watch?v=hIbKevsXKzo

poišči znano prekmursko ljudsko pesem in jo zapoj. K petju lahko povabiš tudi družinske člane, ki so s teboj doma. Imate lahko mini koncert!  Besedilo pesmice najdeš, če pod posnetkom klikneš na POKAŽI VEČ.

  1. Če igraš na kak instrument, lahko poskusiš pesmico zaigrati, saj je zelo enostavna. Če boš igral ob posnetku, moraš uporabiti D – dur lestvico.
  2. Za delo v naslednjem tednu bomo uporabili gradivo Radovednih pet založbe Rokus Klett. Prosi starše, da ti pomagajo urediti dostop do tega tega gradiva, ki je brezplačno. Na

https://www.rokus-klett.si/

v spodnjem desnem kotu klikni na povezavo www.radovednih-pet.si, kjer dobiš navodila za registracijo. Ko ti bo kakšen dan dolgčas, lahko pregledaš interaktivno gradivo za glasbeno umetnost ali pa v dodatnem gradivu poiščeš pesmarico in poslušaš pesmice ter se kakšno tudi naučiš.

  1. Za šalo pa lahko poslušaš še tole

https://www.youtube.com/watch?v=W0syMkYi-bc

Lepo se imej in pazi na svoje zdravje!

učiteljica Damjana

(Visited 191 times, 1 visits today)