SLJ: Pripoved o doživetju

V interaktivnem gradivu Gradim Slovenski jezik 5 poslušajte 7 enoto: Brez načrta ni ne hiše ne besedila (https://folio.rokus-klett.si/?credit=GSJ5DZ&pages=i). V odlomku se pogovarjata oče in sin, o tem kako se napiše doživljajski spis. V primeru, da ne pridete do povezave prilagam sken7 v pisni obliki. Prilagam tudi primer spisa Izgubil sem se na smučišču (sken7).

Nato si preberite skupaj s starši navodilo za pisanje doživljajskih spisov (priloga: DL-Pripoved o doživetju-navodila za pisanje).

Skupaj s starši (s pomočjo navodil) oblikujete poljuben doživljajski spis. To pomeni, da boste pisali o nekem dogodku, ki se vam je zgodil v preteklosti in ste si ga najbolj vtisnili v spomin. Začnite z načrtom na miselnem vzorcu, na samolepilne listke napišite na kratko uvod in zaključek, nato na list oblikujte besedilo. Ko končate, besedilo preberite vsaj dvakrat in popravite napake. Nato naj ga preberejo še vaši starši in popravijo morebitne napake. Ko je popravljeno, prepišite besedilo v jezikovni zvezek, čitljivo in brez slovničnih napak. V zvezek prilepite še miselni vzorec in na grdo napisano besedilo. Skratka, vse to je lepo razloženo v NAVODILIH ZA PISANJE, držite se jih. Bomo v šoli pregledali, ko pridemo nazaj.

Lahko pa besedilo pretipkate in mi ga pošljete v predogled. Bom vesela vaših spisov.

To je delo za več dni, zato naredite vsak dan nekaj. V ponedeljek pa se zopet dobimo pri slovenščini, do takrat pa veselo na delo. Če imate voljo in čas lahko napišete še kakšen spis, mogoče o tem kako ste doživljali izredne razmere v naši državi pretekle dni, ko se nismo videli.

To nalogo imate do ponedeljka, ko dobite nove napotke.

scan0007-Brez načrta ni ne hiše ne besedila, pogovor

PRIPOVED O DOŽIVETJU-NAVODILA ZA PISANJE

(Visited 66 times, 1 visits today)